Monday, November 15, 2010

Pekan Sabtu Chenderong Balai

Ini usaha Tuan Presiden kita lagi, kita patut bangga dan belanja dia bila-bila terjumpa.

 Wak sani, 1st generation oarng kampung parit 4, rasanya kalau tak silap tinggal dia saje wakil tunggal, yang lain dah kembali kerahmatullah .... mungkin ARP4 kena fikir untuk buat majlis tahlil untuk semua warga parit 4 yg telah kembali kerahmatullah, Presiden tolong fikirkan.
Ami aki, dulu tokeh kambing ...sekarang? Pegi pasar wat apa, kambing dah bagi makan ke?
Cikgu Samuri, Pasar Chenderong Balai dengan Pasar orang rumah enta kat Serawak tak jauh bezakan, Itu pengalaman saya masa pergi Serawak tempuh hari.
Masjid Chenderoang Balai

9 comments:

  1. Saidan, kalau tak boleh juga kau cuna lagi ... tulis komen...select profile klik Anonymous, pas tu post comment .. sebelum tu tulis nama kau kat last comment tu, cuba lagi, akan kluar mcm idun buat kat 1st publish tu

    ReplyDelete
  2. Salam. Mana gambor pecal?
    Aku rindukan pecal...

    ReplyDelete
  3. Eh.. aku jd first follower la...

    Nizam.Ariff = Khairon Nizam b. Hamdzan = Eron

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.....good effort from YB Razif, which is actually taking us up to another stage in making use of IT for virtual communication.
    Thanks...
    Tapi betulke Wak Sani di pilih jadi penasihat?
    Zamri!!!! Beli satu laptop utk bapa kau. Ajar sampai alif, ya, mim, jadi ayam , dan bukan buaya. Jika tidak ...sian wak sani , tak pasal-pasal jadi rujukan org terkemudian.. Saidan

    Pengumuman.... Mat Darus telah kembali ke rahmatullah jam 12.15 tengahari tadi...Al-fatihah

    ReplyDelete
  5. Aku kurang arif nak meneroka blog ni.. macamana kalau nak bubuh gambar ke atau cerita kita kat sini.. tulis kat comment je ke .Cadang nak jugak bercerita dan kongsi pengalaman masa kita masih bersama di alam kanak-kanak dulu...

    ReplyDelete
  6. Salam untuk semua yang ade di kampung...

    ReplyDelete
  7. Selain pekan sari (pekan sehari)atau lebih dikenali sebagai pekan Sabtu, ini adalah lokasi kedua. Tapak asal pekan adalah di depan kedai ikan dekat DOR. Dihujung pekan ada masjid. Awal pagi Sabtu aku akan membawa dagagan hasil kampung untuk diniagakan di sini. Bagusnya jadi anak kampung dulu,... Macam2 dilalui...Tentu tak semacam budak2 sekarang ....

    ReplyDelete
  8. Sekali lagi : Selain pekan sari ia juga dikenali sebagai pekan Sabtu... dan ini adalah lokasi yang kedua.....

    ReplyDelete

Komen sikit sebagai Anonymous pun jadi lah, bagi yang tak reti caranya senang ja, klik kat 'v' yg dalam kotak sebelah kanan 'Select profile' lepas tu klick kat 'Name/URL' lepas tu isi la nama anda, URL tu tak isi pun takpa,lepas tu klik kat 'Continue' ... ikut cakap apa dia hendak ... post comments.